​Limfocite crescute: ce boli pot ascunde și cum poate fi redus nivelul acestor celule albe. Limfocitele sunt celule albe ale sângelui, care ajută la combaterea infecțiilor. O creștere a nivelului limfocitelor – limfocitoză – arată că organismul se confruntă cu o problemă. Această situație este descoperită întâmplător, cu ocazia efectuării hemogramei, deoarece nu există de obicei simptome specifice dacă ai limfocite crescute. Infecțiile virale, afecțiunile autoimune și anumite tipuri de cancer de sânge sunt cele mai frecvente cauze ale limfocitozei, scrie Diva Hair.

UtileFoto: Colaj foto

Simptome de cancer despre care bărbaților le e rușine să vorbească. Deși cancerul testicular este cel mai frecvent tip de cancer la bărbații între 15 si 35 de ani, mulți bărbați nu merg la medic atunci când au simptome pentru că sunt prea jenați. Însă dacă este depistat într-un stadiu precoce, acest tip de cancer se vindecă. Simptome de cancer testicular: 1. o tumefiere sau/și o formațiune tumorală în unul sau ambele testicule (durerea testiculară sau scrotală pot lipsi). 2. senzația de greutate în scrot. 3. senzația de jenă dureroasa în abdomenul inferior, în zona inghinală sau în partea inferioară a spatelui, conform Doctorul Zilei.

5 fructe care nu trebuie să-ţi lipsească iarna. Ananasul e o sursă excelentă de mangan, de vitamina C, de fibre, dar şi de bromelaină, o enzimă cu efecte antiinflamatoare. Manganul e folosit de organism pentru a produce colagen, o proteină fibroasă ce contribuie la formarea oaselor, pielii şi cartilajelor. O carenţă de mangan provoacă tulburări similare osteoporozei. Este recomandat să mănânci 250-500 g de ananas proaspăt zilnic. Banana conţine glucide, vitamine (B6, B12, C) şi diverse minerale, în special potasiu. O banană îţi oferă în jur de 360 mg de potasiu, ceea ce o transformă într-un aliat de nădejde în lupta împotriva hipertensiunii, notează Click.

Riscurile la care se expun microbiştii împătimiţi. Microbiştii împătimiţi suferă de accentuări periculoase ale nivelului de stres riscând să fie victimele afecţiunilor cardiace, arată un studiu realizat la Oxford. Specialiştii britanici au realizat studiul testând mostre de salivă provenite de la fani brazilieni din timpul meciului pierdut de echipa lor naţională cu Germania în 2014. Rezultatele au indicat creşteri îngrijorătoare ale nivelului de cortizol, un hormon principal al glandei corticosuprarenale după ce echipa lor preferată a fost înfrântă cu 7-1, scrie Descoperă.

Vești bune pentru blonde: Se poartă rădăcinile închise la culoare. Un nou trend ia cu asalt saloanele stiliștilor de la Hollywood, iar actrițele care l-au adoptat fac furori pe covorul roșu. Se poartă rădăcinile închise la culoare în cazul blondelor care au apelat la decolorant pentru plete mai deschise la culoare. Deja beauty-icon-uri precum Charlize Theron, Ariana Grande, Margot Robbie, Blake Lively sau Dua Lipa își afișează cu mândrie părul în două tonuri, unde se pot observa cu ușurință rădăcinile de păr natural crescute cu câțiva centimetri, relatează Alistmagazine.