Cum te otrăveşte ciorba de acasă. Greşeala pe care o fac toate gospodinele. Ciorba este un aliment nelipsit de pe mesele gospodinelor. Medicii o recomandă, deoarece hidratează și are proprietăți nutritive. Cu zeci sau chiar sute de rețete, de la supe simple la amestecuri complicate de ingrediente, acest aliment complex are însă câteva secrete de preparare de care nu toată lumea ține cont. De exemplu, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă folosești legume din comerț. De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezvoltarea cât mai rapidă a legumelor. Un alt truc util la gătit este să adaugi sare în apa în care fierb legumele, conform Divahair.ro.

Utile Foto: Colaj foto

Cum se consumă corect ”fructul longevității” și cine ar trebui să-l evite neapărat. Fructul goji, numit și fructul longevității, este extrem de bogat în antioxidanţi, în special în carotenoide, cum ar fi beta-caroten şi zeaxantina. Goji a reprezentat un pilon important al medicinei tradiționale chineze. Oamenii de știință au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienți. Fructul goji conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală medie, ceea ce ajută corpul să funcţioneze mai eficient în lupta cu microbii şi bacteriile. Cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii, notează Doctorul Zilei.ro.

Care au fost evenimentele care au dus la scufundarea continentului Zeelanda? Geologii au ajuns la concluzia că la scufundarea acestui continent au contribuit două evenimente tectonice. Descoperirea urmelor continentului scufundat Zealandia a creat agitaţie în lumea ştiinţifică, geologii reuşind să aducă la lumină noi detalii despre istoria planetei noastre. Totuşi, descoperirea unui nou continent în sud-vestul Oceanului Pacific a dus şi la apariţia unor noi întrebări, printre acestea fiind şi cea legată de modul în care acest continent a dispărut. Un studiu recent a ajuns la concluzia că acest continent a fost scufundat de către două evenimente majore. Astfel, în primă instanţă, Zeelandia a fost desprinsă de Australia şi Antarctica şi apoi forţele geologice care au dus la formarea Inelului de Foc din Pacific au distrus continentul, notează Descoperă.ro.

Cartofii pot deveni cele mai toxice legume. Mare atenţie! Legumele şi fructele pe care le consumăm pot fi nocive din cauza unor substanţe folosite fără măsură, atât înainte de recoltare, cât şi în timpul depozitării. Cartofii prezintă un risc în plus faţă de alte legume, deoarece pot genera substanţe toxice dacă sunt păstraţi necorespunzător. Pieţele sunt aprovizionate acum cu fructe şi legume aduse din depozitele unor producători locali sau de la importatori. Sunt arătoase, gustoase, dar departe de a fi cele mai sănătoase alimente, potrivit experţilor în horticultură. Rezultatele unor teste efectuate recent de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că o persoană care consumă legume sau fructe poate ingera până la zece pesticide diferite, conform Click.ro.

Primele ouă vegane au fost produse în laborator. Din ce sunt făcute? Două franţuzoaice au inventat o alternativă revoluţionară, vegană pentru clasicele ouă. Les Merveillœufs, „minunatele ouă”, tocmai ce au fost create de biologii din Paris. Lista completă de ingrediente este încă nedefinitivată, dar va fi dezvăluită în următoarele luni. Dar, putem spune, în compoziţie intră în primul rând produse leguminoase. Principala provocare acum este să găsim echilibrului ingredientelor pentru a crea formula perfectă. Ouăle pe care le propunem noi pot fi folosite exact la fel ca cele de găină, de exemplu în omletă sau ca ingrediente în alte preparate. Doar baterea spumă a albuşurilor este mai dificilă în acest moment, dar intenţionăm să rezolvăm şi această provocare, informează Adevărul.ro.