Leguma alcalină cea mai bogată în apă. Abundă în vitamine, scade colesterolul și accelerează procesul de slăbire. Castravetele este o legumă ce nu ar trebui să lipsească nicio zi din meniul nostru. Beneficiile castravetelui în organism sunt uriașe. Castravetele este cea mai bogată legumă în apă (95%), reprezintă și un alcalinizant puternic, un aliment hidratant, cu mulți antioxidanți în compoziție (inclusiv importanții lignani). Castraveții sunt bogați și în vitaminele K și C, dar și în mineralele alcaline calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, cupru, mangan, fier si zinc. Castravetele poate fi consumat zilnic în primul rând datorită conținutului mare de apă, dar și pentru că abundă în alți nutrienți care ne hidratează foarte bine, notează Doctorul Zilei.

Utile Foto: Colaj foto

Remedii naturiste care calmează tusea şi durerile în gât. Epidemia de gripă este în plină desfăşurare, iar în următoarele săptămâni situaţia nu se va schimba, plus că şi numărul altor infecţii respiratorii este în creştere. Alături de medicaţia alopată, remediile din plante au efecte antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare ajutând la un control mai bun al simptomelor şi la o recuperare mai rapidă. Tusea productivă se combate cu ceai de cimbru, busuioc, tei, lavandă, fenicul, lemn-dulce, muguri de pin sau de brad. O altă variantă este să se amestece în părţi egale sucul de lămâie cu miere şi să se administreze câte o linguriţă la două-trei ore. Tusea mai poate fi calmată prin aplicarea pe piept de comprese uscate cu sare caldă, cataplasme cu alcool sanitar, oţet de mere sau făină de muştar, potrivit Adevărul.

Metode eficiente pentru reducerea inflamației din corp și prevenirea bolilor grave. Inflamația este cauza principală a celor mai multe dintre afecțiunile cu care ne confruntăm, de la acnee și probleme digestive, până la cele mai periculoase boli. Fiecare durere sau senzație neplăcută din corp are la bază o inflamație. Probabil ca ai simțit și tu, în ultimii ani, cum problemele tenului sunt din ce în ce mai frecvente, alergiile se agravează, iar stresul în care trăim constant se accentuează pe zi ce trece. Oricât de banal ar suna, nu omite cele 7 sau 8 ore de somn pe noapte. Integrează mai multe frunze verzi în alimentația ta. Poate suna dificil, dar ai atât de multe opțiuni la dispoziție! Kale, salată verde sau roșie, baby spanac, rucola, măcriș și lista poate continua la infinit, informează Doctorul Zilei.

Sindromul vezicii urinare iritabile: cauze, simptome și tratament. Simți nevoia de a urina frecvent? E posibil să suferi de afecțiunea numită sindromul vezicii urinare iritabile. Fără legătură cu sindromul colonului iritabil, această boală mai este cunoscută sub denumirea de vezică urinară hiperactivă și afectează mai ales oamenii în vârstă și cu precădere femeile. În mod normal, medicii consideră că este natural să urinezi de circa 4-8 ori pe zi. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, vei „vizita” toaleta mult mai des, uneori de mai mult de 8 ori pe zi, și să îți întrerupi somnul și în timpul nopții din această cauză. Dar asta nu înseamnă că sindromul vezicii urinare iritabile este un fenomen normal asociat vârstei. Dimpotrivă, dacă ești în această situație, trebuie să fii conștientă că există tratamente și să te adresezi doctorului tău, conform Divahair.ro.

Ce leacuri cu usturoi poţi face chiar tu! Alături de ceapă, usturoiul e folosit atât în bucătărie, cât şi la prepararea remediilor naturiste de mii de ani. Creşte temperatura interioară a organismului, îl energizează, îi dă putere. Crud, îndeplineşte şi rol de antibiotic. Tinctură de usturoi. Acest preparat vă ajută în afecţiunile respiratorii şi pulmonare. Aveţi nevoie de ţuică (de casă) şi 2 căpăţâni de usturoi. Într-o sticlă închisă la culoare se toarnă: o treime - ţuică, usturoiul pisat, apoi apă fiartă şi răcită până se umple sticla. Se lasă la macerat 48 ore, la întuneric. Tinctura se consumă astfel: 10 picături de 2-3 ori/zi, cu 30 minute înainte de masă. Ulei de usturoi. Produsul tratează procesele infecţioase şi inflamatorii ale tractului respirator (gripă, pneumonie, bronşită, angină, faringită, astm), precum şi otitele, scrie Click.ro.