Cele mai sănătoase 27 de alimente alcaline de pe planetă! Mâncați-le cu încredere, previn obezitatea și bolile de inimă. Dacă mănânci semipreparate constant, cu siguranță organismul tău este bombardat de alimente acide, ceea ce este un dezastru pentru el, construit să trăiască alcalin. Așadar, faptul că ne îndopăm cu alimente nesănătoase este cât se poate de grav pentru sănătatea noastră! Pepenele este fabulos când este vorba de curățarea colonului. Este un aliment super alcalin, are un pH de 8,5. Este bogat în apă (95%) și fibre, un aliment deosebit de sănătos. Semințele de in sunt bogate în fibre și vitamina E, sunt un aliment alcalin și antiinflamator, pot fi remediul perfect pentru femeile aflate la menopauză, este vital să le introduceți în meniu. Uleiul de măsline este un alt aliment alcalin bogat în vitamina E și acizi grași mononesaturați. De aceea este atât de recomandat, conform Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Atenţie la boala fumătorului! Află ce recomandă medicul. În termeni medicali, boala fumătorului poartă numele de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Statisticile arată că această afecţiune cauzează, la nivel mondial, moartea a 3 milioane de persoane, estimându-se că va deveni a treia cauză de deces în lume. În ţara noastră, din cei aproape 1 milion de persoane cu BPOC, aproape 10.000 nu îşi dau seama de severitatea bolii lor, potrivit unui studiu din 2012 realizat la iniţiativa Centrului pentru Politici şi Servicii de Sănătate. În cazul în care se suspectează că ar fi vorba de BPOC, medicii recomandă efectuarea spirometriei. Analiza măsoară capacitatea respiratorie, mai exact, cantitatea de aer inspirată şi expirată, precum şi timpul inspiraţiei şi expiraţiei, scrie Click Sănătate.

De ce e bine să le vorbești bebelușilor pe limba lor. “Parenteza” ajută la dezvoltarea creierului. Până acum, li se spunea părinților să le vorbească normal bebelușilor, fără să se prostească, pentru a-i ajuta să pronunțe cât mai corect cuvintele. Studii recente arată însă că “prosteala” e bună și că a le vorbi copiilor “pe limba lor”, în cuvinte stâlcite, îi poate ajuta. Patricia Kuhl, director la Institute for Learning & Brain Sciences de la University of Washington, a publicat un studiu din care reiese că bebelușii cărora li se vorbește în “parenteză” au, la un an și două luni, un vocabular mai bogat decât cei cărora li s-a vorbit normal. Vorbindu-le astfel, părinții le stimulează celor mici partea “socială” a creierului, cea responsabilă pentru dezvoltarea limbajului, notează Libertatea.

Cât de periculoși sunt nodulii la sân? Nodulii mamari sunt zone de consistență crescută situate la nivelul glandei mamare. Nu orice nodul apărut în regiunea sânului este un nodul mamar propriu-zis, întrucât aici se găsesc și alte țesuturi – piele, grăsime, vase de sânge etc. De aceea, nodulii mamari trebuie diferențiați de alte leziuni situate în afara glandei mamare - chisturi sebacee, lipoame subcutanate șamd. Deși prezența unei anomalii la nivelul sânului duce imediat cu gândul la cancer, în realitate nu orice nodul la sân este un cancer mamar. Din contra, în marea lor majoritate aceste leziuni sunt de fapt benigne: doar unul din zece noduli se dovedește în final a fi cancer, arată Click.

Un start-up olandez cultivă carne de porc în laborator: Vrem să schimbăm lumea. Un start-up olandez se pare că a găsit o soluţie pentru consumatorii preocupaţi de protejarea mediului care au dificultăţi să renunţe la produsele animale - carnea de porc cultivată în laborator, care nu dăunează nici animalelor, nici planetei. Meatable va dezvălui în această vară primul său prototip de carne de porc realizată în totalitate din celule animale cultivate, în locul celei provenind de la animale sacrificate, a anunţat directorul executiv al companiei. Spre deosebire de alte companii din America, Europa şi Israel care se întrec pentru a dezvolta „carne curată”, prietenoasă cu mediul, carnea de porc realizată de Meatable nu foloseşte ser animal, un fluid derivat din sânge, informează Digi24.