Tot ce trebuie să ştii dacă ai luat coronavirus. Dacă ai luat coronavirus trebuie: să te tratezi simptomatic. Mai exact, vei lua antipiretice, pentru a scădea febra. Tusea şi durerea în gât sunt tratate în funcţie de recomandarea medicului; să te hidratezi corect; să ai o alimentaţie sănătoasă; atenţie, însă! Antibioticile nu sunt indicate în cazul infecţiilor cu COVID-19; să stai izolat, pentru a nu răspândi virusul, dar şi pentru a nu contacta alte boli, sistemul imunitar fiind deja slăbit, informează Descoperă.ro.

UtileFoto: Hotnews

Avertismentul specialiștilor pentru munca de acasă: ce să (nu) faci. Specialiști în securitate cibernetică au alcătuită o listă cu recomandări pentru munca de acasă. O parte dintre cei care trec prin asta au nevoie de acces la sistemele companiei și, implicit, ar putea ei în sine reprezenta o poartă de intrare a atacatorilor. Recomandările specialiștilor Bitdefender sunt menite să asigure că munca de acasă a angajaților care lucrează pe calculator se desfășoară fără probleme de securitate pentru companiile angajatoare, notează Playtech.

Cum să eviți coronavirusul în 5 pași simpli, când mergi la supermarket. Pentru că nu ştim cât vă dura această situație de autoizolare, e bine să avem plan de acțiune pentru momentul în care trebuie să ieşim din casă şi să cumpărăm alimente şi cele necesare traiului de zi cu zi. Iată care este modul, în 5 paşi simpli, prin care puteți să evitați contactarea virusului atunci când mergeți într-un supermarket, potrivit medicului Adina Alberts, citat de Doctorul Zilei.

Farmacii online - de unde poți cumpăra medicamente fără să stai la cozi. Pandemia de coronavirus a fost declarată oficial, motiv pentru care este recomandat să evităm pe cât posibil spațiile aglomerate, dar și statul la cozi, inclusiv la farmacii. O bună alternativă, atunci când ai nevoie de produse farmaceutice, pot fi nenumăratele farmacii online din care poți cumpăra, fără să mai ieși din casă. Iată o listă de farmacii online de unde poți achiziționa produsele de care ai nevoie, potrivit Libertatea.

Recomandări MAE pentru turiştii români care tranzitează sau se află în Spania, Franţa, Germania. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în scop turistic sau tranzitează aceste țări, ca, în contextul evoluţiilor epidemiei cu COVID-19 la nivel european, să ia în considerare scurtarea şederii şi revenirea de urgenţă în România. De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să revină în România pe cale rutieră sau feroviară să se informeze cu privire la condiţiile de intrare/tranzitare/ieşire de pe teritoriul statelor pe care le tranzitează, informează Adevărul.