Un nou medicament, care ar putea permite persoanelor dependente sa lupte impotriva bolii prin reducerea senzatiei lipsei de alcool in organism, provocat de situatiile de stres, a fost testat cu succes de cercetatorii americani, informeaza Mediafax.

Tratamentul, testat pe 50 de pacienti internati pentru cura de dezintoxicare, are ca tinta o zona din creier in care este situat receptorul neurochinina 1, care controleaza raspunsurile in situatiile de stres.

Pacientii care au participat la studiul coordonat de Markus Heilig, de la Institutul national asupra abuzului de alcool si alcoolism, au ramas spitalizati timp de patru saptamani dupa ce au incheiat cura de dezintoxicare. Jumatate dintre ei au primit un placebo, cealalta jumatate a primit medicamentul impotriva alcoolismului.

Toti pacientii au inregistrat un declin al senzatiei lipsei de alcool in organism, insa bolnavii care au primit noul medicament au prezentat o stare mai buna a sanatatii psihice, potrivit datelor colectate pe baza chestionarelor de autoevaluare, a estimarilor realizate de medici si a testelor care vizau situatii reale. Rezultatele acestui studiu indica faptul ca “ameliorarile observate apartin procesului mental legat de dependenta de alcool”, indica autorii studiului.

Integral in Click.