Stresul la locul de munca a devenit o problema cu care se confrunta tot mai multi romani. Recent, specialistii firmei de recrutare online Bestjobs au efectuat un sondaj pe aceasta tema. Rezultatul a fost unul ingrijorator: 86,6% dintre persoanele chestionate au raspuns ca sunt stresate la locul de munca, in timp ce doar 13,4% au fost de parere ca stresul este prezent in familie.

Deoarece nu puteti scapa in totalitate de situatiile stresante, specialistii va indeamna sa incercati sa eliminati, pe cat posibil, cauzele care va provoaca starea de disconfort. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa va relaxati la serviciu.

  • Nu pierdeti controlul asupra situatiei, chiar si atunci cand va vine sa renuntati pastrati-va increderea in fortele proprii.
  • Daca angajatorul cere prea mult de la dv. si simtiti ca nu mai faceti fata, nu ezitati sa-i spuneti. Procedati la fel daca va pune sa rezolvati sarcini de serviciu suplimentare, care nu intra in atributiile dumneavoastra.
  • Luati o pauza cand simtiti ca problemele va depasesc. Cateva zile libere va pot ajuta sa va recapatati fortele.
  • Nu va lasati viata personala pe planul doi si nu puneti granite intre aceasta si serviciu. Respectati timpul pe care ati stabilit sa il dedicati celor dragi.
  • Gasiti-va vreme sa va organizati si sa faceti ordine in sarcinile pe care le aveti de rezolvat peste zi. Faceti o lista si bifati ceea ce ati realizat. Sentimentul ca aveti prea multe de facut si ca pierdeti controlul asupra situatiei provoaca stres.

Integral in Libertatea.