Senzaţia de arsură a picioarelor este semn de diabet, durerile de cap indică apariţia sinuzitei, în timp ce durerile de spate sugerează existenţa artritei.

Durerea reprezintă primul semn pe care organismul ni-l dă pentru a ne atrage atenţia asupra faptului că ceva nu este în regulă cu sănătatea noastră. Cu toate acestea, multe persoane au tendinţa de a amâna cât mai mult momentul în care trebuie să se prezinte la medic pentru a realiza un control mai amănunţit al stării de sănătate.

Site-ul medical WebMD a consultat mai mulţi medici, cardiologi, specialişti în medicină internă, în geriatrie şi în psihiatrie pentru a prezenta care sunt principalele simptome care necesită atenţie medicală imediată.

nDurerile continue de cap, semn de sinuzită - "În cazul în care sunteţi răcit, poate fi vorba despre o durere de cap cauzată de sinusuri. Dacă este vorba despre dureri de cap care durează zile întregi şi care vă împiedică să vă desfăşuraţi activităţile obişnuite, poate fi o afecţiune mult mai gravă precum hemoragie cerebrală sau chiar tumoare", a explicat dr. Sandra Fryhofer, purtător de cuvânt al Colegiului American al Medicilor.

nSenzaţia de disconfort la nivelul pieptului, gâtului, umărului sau braţului indică apariţia pneumoniei – Durerea în piept poate fi semnalul instalării unei pneumonii sau a unui atac de cord. "Majoritatea bolnavilor de inimă vorbesc despre o senzaţie similară cu o presiune exercitată asupra pieptului. Acesta este momentul în care trebuie să mergeţi la medic, şi nu în clipa în care senzaţia de presiune se transformă în durere", a afirmat dr. Jerome Cohen, cardiolog.

Adevarul