Mierea e unul dintre cele mai vechi alimente-medicament pe care omul le foloseste. Specialistii site-ului http://suite101.com ne recomanda, sa includem mierea in dieta zilnica, deoarece e plina de vitamine si minerale si are excelente virtuti terapeutice.

Un aliment pe care organismul il asimileaza foarte usor, mierea are un aport important de substante bioactive, nutritive si energizante.

Cu un continut total de 435 de microelemente, mierea se apropie de compozitia chimica a sangelui uman. Este o sursa naturala de vitamine din grupa B, enzime, flavonoide, compusi aromatici, fier si magneziu, elemente care au un rol aparte in reglarea functiilor organismului.

Mai contine cantitati mari de glucoza (cunoscuta si sub numele de dextroza), sursa importanta de carbohidrati care ajuta la imbunatatirea a starii de sanatate. Pentru imbunatatirea performantelor fizice, in stari de devitalizare sau in convalescenta, specialistii recomanda administrarea unui amestec de smochine cu miere. Acesta poate ajuta la cresterea nivelului de energie al organismului si la refacerea musculara rapida.

O ceasca de ceai verde indulcit cu miere sporeste rezervele de energie ale organismului, in timp ce limonada obtinuta din miere, zeama, coaja de lamaie si apa fierbinte reduce inflamatia si durerea de amigdale. De asemenea, mierea e un exceptional indulcitor natural prin continutul bogat in glucoza si fructoza.

Poate fi folosita si la gatit. Nu trebuie decat sa inlocuiti o ceasca de zahar cu o jumatate de ceasca de miere. Nu este insa recomandata diabeticilor. Specialistii va atrag atentia sa nu o administrati copiilor sub varsta de un an din cauza riscului de botulism.

Click!