Spanacul mentine ochii sanatosi, iar pestele protejeaza pielea. Pastele si painea alba favorizeaza aparitia ridurilor, iar consumul exagerat de cafea afecteaza oasele.

Spanacul, pestele si rosiile sunt pe lista alimentelor care va mentin tineretea, sustin specialistii citati de publicatia britanica „Telegraph“. Acestea va protejeaza pielea, ochii, creierul si inima. Pe lista neagra se afla alimente precum pastele, vinetele, cartofii, dar si bauturile carbogazoase, cafeaua, alcoolul si zaharul.

Spanacul trebuie consumat in ziua prepararii

Spanacul contine un pigment numit luteina, prezent si in retina, care ajuta la mentinerea sanatoasa a ochilor, sustin cercetatorii britanici citati de publicatia „Telegraph“. „Luteina este validata ca o substanta ce previne aparitia degenerescentei maculare (n.r. - pierderea treptata a vederii asociata cu varsta)“, explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Rosii zilnic, peste de trei oripe saptamana

Rosiile sunt alte alimente extrem debune pentru pastrarea tineretii. Elecontin licopen, un antioxidant carepoate proteja pielea de efectele negativeale razelor ultraviolete. „Consumulzilnic de rosii poate preveni cancerul deprostata“, completeaza Gheorghe Mencinicopschi.Pestele proaspat, precumsomonul, heringul, scrumbia si sardinele,este o sursa foarte buna de acizigrasi Omega 3, care poate incetiniprocesul de imbatranire a pielii.

Integral in Evenimentul Zilei