De-a lungul postului, este necesar sa avem o dieta formata din alimente cu un continut bogat in calciu si in fier, precum branza tofu, maslinele, fructele si legumele, pentru a inlocui lipsa lactatelor bogate in vitamine si minerale si a mancarurilor pe baza de carne. Prin pastrarea unui regim alimentar corect, organismul capata fortele necesare pentru a rezista celor 47 de zile de post.

In lipsa proteinelor din carne si a lactatelor, fitoterapeutul Eugen Giurgiu va recomanda cateva alimente care sa suplineasca cu succes elementele hranitoare de care organismul nostru are nevoie.

Tofu, branza preparata din soia, contine proteine valoroase pentru buna functionare a inimii. Aceasta reuseste sa scada nivelul colesterolului "rau" din sange (raspunzator de formarea placilor aterosclerotice) care impiedica circulatia sangelui prin vene si artere.

Tofu, care are in compozitie si chimen, nu este doar gustos, ci are si calitati revigorante. Din acest motiv, branza tofu nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al celui care posteste. Ridichile roz, bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, au efect antioxidant.

Frunzele verzi ale ridichilor pot fi folosite in ciorbe sau salate, pentru combaterea avitaminozele de primavara. Dupa o cura de una-doua saptamani, simptomele specifice lipsei de vitamine (somnolenta, tulburarile de ritm cardiac, astenia, sangerarea gingiilor) dispar.

Integral in Adevarul.