Descoperirea unei modalitati de incetinire a procesului de imbatranire a fost unul dintre punctele urmarite constant de specialisti in cadrul cercetarilor efectuate de-a lungul timpului. Dupa numeroase studii, cercetatorii americani de la Universitatea Washington din Statele Unite ale Americii au descoperit 25 de gene care joaca un rol crucial in procesul de imbatranire.

Potrivit acestora, descoperirea ar putea ajuta la producerea unor pastile care sa incetineasca procesul general al trecerii anilor. Rezultatele studiului au fost publicate in revista stiintifica "Genome Research", arata "Daily Mail". Cercetatorii au identificat o serie de gene la cobaii pe care au desfasurat studiile, responsabile cu reglarea procesului de imbatranire.

Potrivit acestora, oamenii dezvolta versiuni similare genelor descoperite la cobai, ele urmand a fi folosite in tratarea unor afectiuni care apar odata cu varsta inaintata. "Acum ca am reusit sa identificam aceste gene si avem informatii referitoare la ele, avem posibilitatea de a continua studiile in cazul oamenilor.

Integral in Adevarul.