Multi dintre noi spunem ca bem cafea de placere, insa putini stiu ca aceasta are efecte benefice asupra organismului. S-a demonstrat stiintific ca persoanele care beau cafea zilnic prezinta un risc redus de aparitie a cirozei, litiazei biliare, cancerului de colon, maladiei Parkinson, diabetului sau astmului bronsic. Studiul a fost realizat de cercetatorii americani si a scos la iveala multiplele calitati ale cafelei.

O ceasca de cafea consumata dimineata inlatura somnolenta si oboseala. Acestea sunt primele efecte care ne indeamna sa bem cafea. Ceea ce putini stiu, este faptul ca licoarea aduce multe alte beneficii organismului. Cafeina creste nivelul de dopamina din creier, mareste frecventa cardiaca, tensiunea arteriala si fluxul de sange in muschii striati si creste diureza.

Pe langa toate acestea, cafeaua imbunatateste atentia, eficienta si performanta la serviciu, reducand, in acelasi timp, riscul aparitiei depresiei sau anxietatii.

Persoanele care beau cafea sunt capabile de un efort intelectual sustinut, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta reduce riscul de cancer hepatic. S-a demonstrat ca persoanele care beau ocazional cafea prezinta un risc cu 29% mai mic fata de cele care nu consuma.

Integral in Click.