Pantofii cu talpa moale sunt recomandati persoanelor care nu arcuiesc piciorul in timpul mersului

Joggingul este una dintre cele mai usoare tipuri de activitate fizica, deoarece este usor de realizat si nu necesita un echipament special. Cel mai important lucru de care trebuie sa tina seama o persoana atunci cand face jogging este cumpararea unor pantofi de sport potriviti. Acestia se aleg tinandu-se cont de lungimea piciorului si de conformatia acestuia, de inaltime si de greutatea corporala.

Forma piciorului difera de la o persoana la alta si se schimba constant. Din acest motiv este indicat ca piciorul sa se masoare constant deoarece purtarea unei marimi gresite la pantofi este principala cauza a senzatiei de picioare obosite, explica medicii specialisti in problemele picioarelor, citati de site-ul Ivillage. Exista patru tipuri de pantofi sport: cei care asigura stabilitatea piciorului, cei pentru relaxare, pantofii sport usori si cu talpa cu crampoane.

1 Pantofii pentru stabilitate (cu talpa subtire) sunt indicati persoanelor care merg apasat pe degetele din fata, deoarece, datorita rigiditatii lor, diminueaza aceasta tendinta. Chiar daca sunt mai grei, acestia au o durabilitate mai mare. Sunt buni si pentru persoanele cu platfus.

2 Pantofii cu talpa moale sunt indicati per­soanelor cu picioare rigide si imobile, care nu arcuiesc piciorul in timpul mersului. Ei asigura mobilitatea piciorului, fiind ideali si pentru arcuirea foarte mare a talpii.

3 Incaltamintea pentru sportul de perfor­manta este mult mai usoara decat cea standard, adaptandu-se la orice tip de suprafata. Este ideala pentru jogging la nivel profesionist, unde este nevoie de pantofi care sa nu aduca un surplus de greutate corpului.

4Incaltamintea cu cram­­­poane este indi­cata pentru alergatul pe teren accidentat.

Adevarul