Barbatii sunt mai atrasi de femeile care au tenul mai deschis pentru ca acestea par mai inocente, se arata intr-un studiu canadian. Cercetatorii de de la Universitatea din Toronto sustin ca barbatii prefera instinctiv femeile cu tenul „virginal”, precum actrita Keira Knightley, in timp ce femeile au tendinta de a prefera barbatii cu tenul mai inchis, precum George Clooney, asociati cu virilitatea si dorinta de a avea copii.

Cercetatorii spun ca femeile cu tenul mai deschis, in toate tipurile de rase, sunt vazute ca un ideal, pentru ca subconstientul le asociaza cu inocenta, puritatea, virginitatea, vulnerabilitatea si bunatatea. De cealalta parte, femeile prefera barbatii cu tenul mai inchis, pentru ca acestia sunt asociati in mod inconstient cu gandurile despre sex, mister si pericol.

Femeile cu tenul mai inchis tind sa poarte mai putine haine

Cercetatorii au analizat peste 2.000 de fotografii de femei si barbati utilizate in reclame si au descoperit ca tenul femeilor albe era cu 15,2% mai deschis decat pielea barbatilor albi. In acelasi timp, tenul femeilor de culoare era cu 11,1% mai palid decat cel al barbatilor de culoare. Cercetatorii au ales sa analizeze fotografii utilizate in reclame pentru ca top modelele sunt considerate cele mai atractive persoane, pe rase si sexe.

Gandul