Afectiunile dermatologice sunt cauzate, cel mai des, de abuzul de sapun si de baile prelungite in apa calda.

Aproximativ 25% din romani, respectiv o persoana din patru, au o piele uscata si sensibila. Din acest motiv se confrunta frecvent cu afectiuni dermatologice precum craparea sau iritarea epidermei, avertizeaza specialistii. Aceste afectiuni ale pielii pot avea cauze congenitale sau pot aparea ca urmare a abuzului de sapun, a contactului cu detergentii de vase sau de rufe.

"Peste cinci milioane de romani se confrunta cu probleme dermatologice. Iar cum pielea este cel mai mare organ al corpului uman, consider ca ar trebui sa o tratam cu mai multa grija si cu maxima responsabilitate", a declarat prof. Calin Giurcaneanu, dermatolog la Spitalul Elias din Capitala.

El a adaugat ca si in tara noastra exista produse de ingrijire de ultima ora pe baza de glicerina, uree si lipide non-alergice, care imbina eficienta unui produs dermatologic cu eleganta si consistenta fina a unei creme cosmetice. Produsele sunt comercializate sub forma de crema, lapte de corp si unguent, fiind indicate pentru ingrijirea pielii uscate, cu tendinta la alergie a persoanelor in varsta, dar si pentru iritatiile pielii sau arsurile solare. De asemenea, aceste produse pot constitui un adjuvant in tratamentele dermatologice care usuca pielea.

Integral in Adevarul