O dieta corespunzatoare reduce stratul adipos

Cele mai recomandate sunt ciresele, portocalele si sparanghelul

Studii realizate de cercetatorii din intreaga lume au scos la iveala faptul ca alimentele nu numai ca ne potolesc foamea si ne protejeaza de anumite boli, dar unele pot chiar calma durerile. Astfel de alimente sunt ciresele, portocalele, soia, piersicile, sparanghelul, kiwi sau afinele. Trebuie, insa, specificat ca aceste alimente nu sunt capabile sa indeparteze durerea persoanelor care sufera de afectiuni, precum artrita sau fibromialgie. De exemplu, in cazul artritei reumatismale durerea vine din raspunsul inflamatoriu al organismului.

Pentru micsorarea durerilor date de aceasta afectiune este recomandata o dieta care sa micsoreze stratul adipos. Un organism cu un nivel scazut de grasime ajuta la calmarea durerilor date de artrita. In acelasi timp, exista alimente care pot creste inflamatia. Printre aceste alimente se afla ciocolata, ouale, vinul rosu, cafeaua, ceaiul sau bauturile carbogazoase.

Supraponderabilitatea - o cauza a durerilor cronice

Specialistii nu recomanda o dieta anume pentru calmarea durerilor produse de inflamatii, insa este bine sa se elimine alimentele care pot potenta aceste procese. In urma studiilor s-a observat ca, in cazul anumitor pacienti, un aliment este chiar cauza durerii, fie ea de spate sau de madibula. Totusi, exista dureri cronce care nu pot fi ameliorate prin alimentatie. Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, au declarat ca evolutia unei dureri cronice nu poate fi prezisa.

Integral in Gandul