Specialistii in cronobiologie, fitness, psihiatrie, nutritie si medicina alternativa te invata cum sa-ti revii daca te ia somnul cand esti la lucru si ai multe proiecte de terminat. Poti sa-ti recapeti energia daca respecti cateva reguli de aur, arata CNN.com.

1. Iesi la lumina

Cand lucrezi trebuie sa ai suficienta lumina, altfel risti sa te ia somnul. Dar asta poate fi o provocare, avand in vedere ca in majoritatea birourilor cu greu pot patrunde cateva doze mici de lumina naturala. Spre deosebire de cea artificiala, lumina naturala este albastra, cu lungimi de unde scurte, care activeaza creierul. „Ritmul nostru circadian este mai sensibil la aceasta lumina decat la oricare alta“, explica Mariana Figueiro, asistent profesor la Centrul de Cercetare a Luminii din cadrul Institutului Politehnic Troy din New York.

2. Hraneste-te cu proteine

Daca nu te hotarasti sa participi la maraton, nu are rost sa te indopi cu carbohidrati. Consuma mai degraba proteine, pentru ca acestea iti cresc gradul de alerta, sustine Debra Hollon, nutritionist clinician la Spitalul General Massachussetts din Boston.

3. Bea ceai

Ceaiul alb este o buna metoda sa-ti sporesti energia. „Dintre toate ceaiurile, cel alb este cel mai putin procesat“, explica Iman Hakim, profesor la Colegiul de Sanatate Publica din Arizona.

Integral in EvZ.