Un program regulat de exercitii fizice scade riscul de depresie, boli cardiace si diabet si poate amana cu 12 ani procesul de imbatranire

Gimnastica practicata sistematic ne poate ajuta sa oprim ceasul biologic si sa amanam astfel, cu 12 ani, procesul imbatranirii, afirma cercetatorii britanici citati de DailyMail. Pastrarea conditiei fizice dupa varsta de 30 de ani reprezinta cheia catre incetinirea si chiar stoparea declinului muscular.

In absenta gimnasticii regulate, aptitudinile fizice se diminueaza cu pana la 50 la suta, in jurul varstei de 60 de ani. In cazul femeilor, rezistenta fizica incepe sa regreseze de la 35 de ani. De asemenea, in lipsa miscarii si a unui program fix de exercitii fizice, efectuate constant de-a lungul vietii, activitatile zilnice intreprinse sunt considerate a fi obositoare, arata un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Medicina Sportiva.

Alte studii arata ca miscarea ajuta la scaderea riscului de diabet, depresie si boli cardiace. Exercitiile pentru intarirea rezistentei la efort, prin solicitarea inimii si a plamanilor, contracareaza efectele trecerii anilor, unul dintre acestea fiind pierderea capacitatii organismului de a folosi oxigenul.

Adevarul