O dieta bogata in castraveti, hrean, leurda si ceai verde ne ajuta sa savuram delicatesele specifice acestor sarbatori.

Fiecare dintre noi se pregateste intens de apropierea sarbatorilor pascale. Pentru a degusta insa toate preparatele traditionale, trebuie sa ne pregatim organismul, astfel incat sa nu sufere in urma trecerii de la restrictiile postului la mesele imbelsugate. Din acest motiv, detoxifierea organismului in preajma sarbatorilor, cu ajutorul ceaiurilor, al legumelor si al fructelor, este foarte importanta pentru sanatatea noastra.

Dieta de purificare este foarte utila in aceasta perioada, ea ajutandu‑ne sa savuram delicatesele pre­ferate. Astfel, fitoterape­u­tul Eugen Giurgiu ne re­comanda sa facem exces de cruditati, prin apelarea la legumele si fructele disponibile pe piata.

"A sosit momentul sa indepartam efectul mancarurilor cu multe calorii, bogate in grasimi. In acest sens, castravetele, un foarte bun detoxifiant, trebuie introdus in dieta acestor zile.

Castravetele este, in primul rand, un depurativ cu actiune generala, care tonifica sistemul hepatic si fluidizeaza sangele. In plus, aceasta leguma activeaza si functiile renale si favorizeaza eliminarea ureei si a acidului uric. Castravetii trebuie consumati cruzi, dar sunt la fel de buni si gatiti.

Unele retete indicate in dieta de detoxifiere constau in amestecul castravetilor cu branza de vaci sau cu tofu. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care postesc, ele fiind delicioase, dar si usor digerabile, in cazul in care nu sunteti alergici la castraveti, legume considerate de unii specialisti ca sedative usoare, care favorizeaza somnul.

Adevarul