Tratamentele chirurgicale cu laser, cele pe baza de creme sau produsele naturiste sunt cateva dintre remediile folosite impotriva acestei afectiuni.

Senzatia de picioare obosite si grele, precum si aparitia varicelor sunt rezultatul unei vieti sedentare, care presupune petrecerea unui timp indelungat in fata calculatorului, in masina sau stand in picioare. Aceasta lipsa de activitate creeaza o stare de disconfort care se poate transforma intr-o reala problema de sanatate: boli varicoase, ulcere de gamba sau edeme.

Potrivit specialistilor, 80 la suta din cazurile de varice sunt o consecinta a mostenirii genetice. Ceilalti factori care duc la aparitia diverselor afectiuni ale picioarelor sunt purtarea unor incaltari inadecvate si caldura. "Disconfortul de la nivelul picioarelor apare ca urmare a presiunii sanguine vasculare crescute.

Stagnarea sangelui in vene provoaca dilatatia acestora, insotita de edematierea (umflarea) gleznelor si starea de greutate in picioare", a explicat dr. Ingrid Panturu, membru al CSC Farm. Potrivit acesteia, varicele sunt legate de oprirea refularii sangelui in jumatatea inferioara a corpului.

"Afectiunea este caracterizata prin aparitia pruritului (a mancarimii) si a senzatiei de durere si disconfort. Netratate la timp, in mod corespunzator, varicele pot duce la complicatii: eczeme, pigmentari ale pielii si ulceratii", a afirmat dr. Panturu.

Adevarul