Nu numai apa minerala este responsabila de „ingrosarea" taliei, ci si cocktailurile, cafeaua si chiar sucurile din fructe

Perioada sarbatorilor este momentul in care consumam cel mai mare numar de calorii. In mod surprinzator, o mare parte din vina pentru kilogramele acumulate o poarta consumul de bauturi alcoolice, cocktailuri si sucuri de fructe. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, preluat de revista „MenHealth", a aratat ca zilnic luam 450 de calorii numai din bauturi. Astfel, in urma unui consum regulat de bauturi, putem acumula chiar zece kilograme in­tr-un an.

Nu numai apa minerala este res­ponsabila de "ingro­sarea" taliei, ci si cocktailurile, cafeaua si chiar sucurile din fructe. Exista o parte buna si una mai putin buna referitoare la aportul caloric al lichidelor. Partea negativa se refera la faptul ca nu putem renunta atat de usor la ele, deoarece lipseste impactul vizual, menit sa ne convinga, pe care il au mancarurile pline de grasime. Partea buna este aceea ca in acest caz stim cu siguranta de unde vin caloriile in plus.

Potrivit nutritionistilor, una dintre cauzele cresterii ratei obezitatii in randul copiilor este consumul de sucuri dulci. Este vorba despre un aport caloric de doua ori mai mare in comparatie cu situatia de acum 30 de ani.

Acestia avertizeaza ca sucurile de struguri sunt printre cele mai periculoase deoarece contin 170 de calorii si 40 grame de zahar. Ele ar putea fi inlocuite insa cu sucurile de portocale, care au 120 de calorii si 24 grame de zahar. De asemenea, portocalele asigura necesarul de vitamina D si calciu, pentru ca oasele sa se dezvolte.

Adevarul