Gandul: Cum sa pacalesti foamea cu fibre solubile
Rezultatele acestui studiu sunt extrem de importante pentru industria alimentara care cauta mereu solutii pentru a dezvolta alimente satioase si sanatose, in conditiile in care 50 la suta dintre europeni si 62 la suta dintre americani se confrunta cu excesul ponderal. Cercetatorii spun ca suplimentele din fibre sunt foarte bine tolerate de un grup cat mai mare de pacienti, ele putand fi folosite cu succes in ameliorarea simptomelor obezitatii si ale bolilor cardiovasculare. Fibrele alimentare insolubile au fost asociate in ultimii ani cu reducerea riscului de obezitate si diabet, insa mecanismul dupa care functioneaza nu a fost demonstrat stiintific, ci doar presupus.
Integral in Gandul

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”