Sexul e o activitate care, dincolo de placere, aduce o serie de beneficii pentru sanatate pe termen mediu si lung, pe care diferite studii le-au pus in evidenta. Sexul pare sa fie, conform specialistilor site-ului webMD.com, un medicament miraculos ce nu atinge doar latura psihica, ci vindeca afectiuni ale organismului sau le tine la distanta.

1. Elimina stresul. O viata sexuala implinita imbunatateste implicit si starea de spirit. In timpul actului sexual se regleaza tensiunea arteriala si se reduc hormonii de stres. Cercetatorii au studiat 24 de femei si 22 de barbati care, in timpul studiului, au pastrat o evidenta stricta a contactelor sexuale pe care le aveau. La final, acestia au fost supusi unor situatii stresante, cum ar fi vorbitul in public, iar reactiile la stres au fost foarte bune.

2. Creste rezistenta organismului. Studiile arata ca persoanele care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un nivel mai crescut cu 30% de imunoglobuline A. In acest fel sexul va imbunatateste sistemul imunitar. Veti raci mai rar si veti tine la distanta infectiile.

3. Arde caloriile. In treizeci de minute de sex se ard cel putin 85 de calorii. Poate nu vi se pare mult, dar daca socotiti cate minute de sex faceti pe saptamana, rezultatele vor fi incantatoare. Sexul este, de asemenea, cel mai bun exercitiu fizic. Este nevoie atat de implicare fizica, cat si emotionala, au mai spus specialistii.

Integral in Click.