Slabirea vederii reprezinta o consecinta a inaintarii in varsta. Insa, nu de putine ori, si noi contribuim la accentuarea acestei stari, din cauza obiceiului de a petrece ore bune in fata computerului.

Pentru a nu ne confrunta cu probleme de vedere, specialistii ne recomanda cateva exercitii care imbunatatesc flexibilitatea muschilor de la nivelul ochilor. Oftalmologii britanici sustin ca foarte multe persoane au reusit sa renunte la ochelarii de vedere datorita exercitiilor de mai jos.

Cu toate acestea, este bine sa cereti opinia unui medic inainte de a incepe programul de exercitii, pentru a nu risca sa va inrautatiti posibilele afectiuni oculare.

1 Pentru inceput, asezati-va confortabil intr-un fotoliu. Urmariti cu ochii linia nasului, fara sa clipiti. Numarati pana la zece, dupa care inchideti si relaxati ochii. Repetati exercitiul de cinci ori.

2 Tineti capul in pozitie normala si incercati sa cuprindeti cu vederea umarul drept. Numarati pana la zece, dupa care relaxati ochii. Repetati exercitiul, folosind de aceasta data umarul stang. Exercitiul trebuie facut de cinci ori pentru fiecare umar.

Integral in Adevarul