Primele riduri incep sa apara dupa 20 de ani, in jurul gurii si al ochilor. O persoana suparata va avea mai multe riduri pe frunte, intre sprancene, la coltul ochilor si in jurul gurii. Expertii americani citati de publicatia americana „WebMD“, dar si medici romani va invata cum sa va protejati mai bine pielea de riduri.

PURTATI OCHELARI DE VEDERE, IN LOC SA VA CHINUITI SA CITITI. Miscarile faciale repetate suprasolicita muschii faciali, ducand la formarea unor „santuri“ la suprafata pielii. Acestea se pot transforma in riduri. Medicii va mai sfatuiesc sa purtati ochelari de soare, deoarece va protejeaza pielea din jurul ochilor.

„Cei care nu poarta ochelari cu dioptrii potrivite tind sa stranga mereu ochii ca sa vada si, astfel, se formeaza riduri in jurul ochilor“, explica Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Capitala.

DORMITI PE SPATE. Daca va odihniti in anumite pozitii in fiecare noapte, puteti face riduri fine care, in timp, nu dispar dupa ce va ridicati, sustin specialistii de la American Academy of Dermatology.

MANCATI MAI MULT PESTE. Acesta, in special somonul, este o sursa foarte buna de proteine, care protejeaza pielea, dar si de acizi grasi esentiali Omega 3. Acizii grasi esentiali hranesc pielea si o mentin tanara, sustine dermatologul Nicholas Perricone.

Evenimentul Zilei