Un pahar de vin rosu pe zi protejeaza ficatul de imbolnaviri, sustin cercetatorii americani. Datele acestui studiu vin in completarea unor informatii aparute recent care spuneau ca anumiti compusi din coaja strugurilor rosii actioneaza pozitiv in cazul bolilor de ficat. Vinul rosu a fost asociat in trecut si cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Se pare ca un consum moderat al respectivei licori are mai multe beneficii decat s-a cunoscut pana in prezent.

Studiul a inclus peste 12.000 de persoane de diferite varste, rezultatele fiind constante indiferent de sex, rasa, educatie, venit, dieta, indicele corporal si stil de viata. Comparativ cu persoanele care au preferat berea, consumatorii de vin rosu aveau riscul de patru ori mai scazut in ce priveste dezvoltarea de boli ale ficatului. Vinul rosu face obiectul a numeroase cercetari care se afla in derulare si care analizeaza actiunea sa in prevenirea si tratarea obezitatii, bolilor de inima si diabetului.

Gandul