Inainte de a pleca la drum, fie ca este vorba despre vacanta sau doar o escapada de weekend, asigurati-va ca ati luat trusa cu medicamente. Aceasta trebuie sa includa pastile pentru cele mai des intalnite situatii in care sanatatea v-ar putea juca o festa chiar in concediu.

In plus, cei cu afectiuni cronice care necesita tratament sau care se stiu cu anumite probleme nu trebuie sa uite acasa medicamentele recomandate de medicul curant.

Pentru concediu trebuie sa aveti medicamente care sa acopere circa 7 zile de tratament, chiar daca, in realitate, veti folosi mai putine. Specialistii spun ca asa ar trebui calculat, pentru a nu va incarca nici prea mult, nici prea putin cu medicamentele necesare.

Astfel, trebuie sa aveti pastile pentru diaree si alte probleme gastrointestinale: laxative usoare sau medicamente antiacide. Nu uitati de creme cu hidrocortizon pentru alergii si pastilele antihistaminice, iar daca va stiti cu reactii alergice severe, luati si un autoinjector, dar numai prescris de medic.

De asemenea, din trusa nu trebuie sa va lipseasca pastile pentru raceala, guturai, greata, picaturi de ochi, creme antibacteriene, ibuprofen, aspirina si medicamente pentru dureri si febra. La acestea adaugati alte lucruri de prim-ajutor: bandaje adezive, elastice, antiseptice, foarfece, penseta, fasa de bumbac si cartea cu instructiuni elementare de prim-ajutor.

Gandul