Daca nu vreti sa faceti parte din cei peste sase milioane de romani cu probleme de sanatate, trebuie sa va schimbati stilul de viata

Peste 70 la suta dintre cei care si-au facut analizele prin Programul National de Evaluare a Sanatatii mananca gras, fumeaza si beau mult alcool.

Potrivit ultimelor statistici ale Ministerului Sanatatii, din cele peste noua milioane de persoane care si-au facut gratuit analizele prin Programul National de Evaluare a Sanatatii, peste 70% duc un regim de viata la risc: 27% consuma zilnic carne grasa (33% barbati si 22% femei), 16% consuma alcool, din care 12% sunt consumatori cronici, iar 20% fumeaza.

Intre stilul de viata si aparitia bolilor cronice precum diabetul, bolile de inima, osteoporoza sau accidentul vascular cerebral exista o stransa legatura.

Ce trebuie sa facem?

Pentru a sta departe de cele mai frecvente boli depistate prin programul national de analize, dar si de altele, dr. Laurentiu Luca, medic primar medicina interna, directorul Centrului de Sanatate "PULS" din Capitala, ne-a facut cateva recomandari.

Integral in Adevarul