Un studiu american arata ca, in timp ce femeile sunt programate genetic sa consume fructe si legume, barbatii prefera carnea

In momentul in care se formeaza un cuplu, femeile tind sa impuna obiceiul unei alimentatii sanatoase, in timp ce barbatii nu fac decat sa-l respinga.

Un studiu american prezentat recent in Conferinta Internationala de Boli Infectioase desfasurata la Atlanta a scos la iveala faptul ca exista diferente semnificative intre sexe, in ceea ce priveste stilul de alimentatie si durata de viata, conform iVillage.co.uk.

Potrivit cercetarii, femeile, care sunt programate genetic sa traiasca mai mult decat partenerii lor, au o inclinatie nativa catre o alimentatie bogata in fructe, legume, nuci, oua si iaurt.

In schimb, barbatii tind sa manance mai multa carne si alimente semipreparate. Insa, sustin nutritionistii, dieta bogata in grasimi nu face decat sa creasca riscul aparitiei cancerului de colon si de prostata. Statisticile internationale arata ca dieta nesanatoasa cauzeaza intre 10 si 30% din decesele prin cancer.

Integral in Adevarul