De multe ori, barbatii isi ingrijesc mai mult propria masina decat propriul organism. Cel mai mic zgomot al masinii il face pe barbat sa o duca imediat la service. Din pacate, nu acelasi lucru il fac barbatii cand corpul lor incepe sa le transmita semnale ca ceva nu este in regula. Cel mai important semn ca ceva este in neregula cu sanatatea il constituie durerile in piept. In momentul in care va doare pieptul inseamna ca inima nu primeste destul sange, adica suferiti de angina, avertizeaza specialistii.

Un alt semnal de alarma este respiratia ingreunata. Daca obositi imediat dupa ce ati depus un efort minim inseamna ca tot inima este cea care are probleme. In acest caz trebuie sa mergeti imediat la un cardiolog. Un alt semnal este slabitul involuntar. Slabirea fara nici un efort poate indica o problema a sistemului endocrin sau, mai rau, aparitia cancerului.

Urinarea frecventa - prostata marita

Odata cu inaintarea in varsta este foarte posibil ca noapte sa mergeti la baie de mai multe ori pentru a urina. In mod inevitabil inseamna ca aveti probleme cu prostata. O prostata marita se manifesta nu numai prin mersul frecvent la toaleta, dar si prin dificultati la urinare. Prostata este o glanda de marimea unei nuci, care inconjoara uretra. Cu trecerea timpului, aceasta creste si duce la aparitia problemelor de urinare. Este indicat ca, mai ales, dupa varsta de 50 de ani sa va adresati unui urolog pentru a fi sigur ca nu este cazul de cancer de prostata. O simpla analiza de sange poate spune cu care dintre cele doua afectiuni aveti de-a face.

Gandul