Daca va incepeti ziua cu o masa bogata in carbohidrati si proteine, nu va va mai fi la fel de foame pana seara. In acest fel, veti constata ca pierdeti din greutate. Cercetarile au aratat ca femeile obeze care mananca un mic dejun consistent pot pierde in greutate chiar si de cinci ori mai mult comparativ cu cele care urmeaza o dieta fara carbohidrati.

Cand va treziti dimineata, creierul are nevoie de energie. Daca nu mancati destul, organismul isi va procura energie din celulele musculare.

Astfel, cand mancati mai tarziu, creierul, care inca este in cautare de energie, va stoca substantele obtinute in celulele grase. Nutritionistii spun ca micul dejun trebuie sa contina o jumatate din caloriile consumate zilnic. Micul dejun ideal trebuie sa contina lapte, carne, doua felii de branza, paine din cereale intergrale si o bucata de ciocolata. Astfel, organismul va procura toata energia de care are nevoie pe parcursul zilei.

Mai mult, proteinele din micul dejun se digera greu si nu veti simti senzatia de foame pentru ceva timp. Aceste concluzii au fost trase dupa ce s-a monitorizat greutatea a 94 de femei obeze si sedentare. Jumatate dintre ele au consumat un mic dejun de 1.240 de calorii si au pierdut 18 kg din greutatea corporala. Celelalte voluntare au urmat o dieta fara carbohidrati. Ele au reusit sa slabeasca doar 4 kilograme.

Gandul