Urticaria, hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul sunt numai cateva dintre rezultatele unui stil de viata incorect

Stresul cotidian ne modifica substantial stilul de alimentatie. Nu mai avem mese regulate, consumam alimente incomplet preparate si bogate in conservanti.

Consecintele alimentatiei haotice, desi nu sunt imediat observate, sunt usor de recunoscut. Potrivit conf. dr. Sorin Tiplica, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina din Bucuresti, printre afectiunile care se instaleaza imediat se numara urticaria postalimentara. Ea poate aparea in urma consumului de oua, alune, peste, ciocolata, mezeluri, fructe de mare etc.

Urticaria este o reactie alergica a organismului, manifestata sub forma unor bubite rosii aparute pe corp si insotite de prurit (mancarimi).

La aceste persoane consultul medical trebuie acordat in urgenta. Obezitatea, diabetul zaharat sau dislipidemiile, cunoscute sub numele de boli metabolice, dar si hipertensiunea arteriala sunt si ele in stransa legatura cu alimentatia neregulata (bogata in sare) si cu un regim de viata incorect.

Integral in Adevarul