Branza de soia, dovleceii, ciupercile, salatele si fructele se numara printre alimentele indicate in zilele cu temperaturi mari. Cele mai gustoase salate care ne ajuta sa trecem peste temperaturile extreme fara a ne incarca organismul cu grasimi si mancaruri greu digerabile sunt salata greceasca, salata de pui, salata verde si cea de rosii cu mozzarella.

1 Salata verde trebuie sa contina o varietate mare de frunze verzi, amestecate cu un sos fara grasimi, felii de rosii si ciuperci, morcov ras si ardei. Pe langa faptul ca este foarte colorata si gustoasa, aceasta salata este si bogata in vitamine, minerale si fibre. Contine 51 de calorii si 0,7 grame grasimi.

2 Salata greceasca contine castraveti taiati felii, rosii, ceapa rosie, masline negre, cubulete de branza feta, suc de lamaie, oregano si ulei de masline. Pentru a fi mai sanatoasa este indicat sa se dubleze cantitatea de suc de lamaie si sa se injumatateasca cea de ulei de masline. Contine 170 calorii si 14 grame grasimi.

Integral in Adevarul.