Stresul cotidian, mesele neregulate si nesanatoase in perioada zilelor caniculare sunt printre principalele cauze care duc la aparitia afectiunilor stomacale. Dieta compusa preponderent din alimente acide, din prajeli sau din produse puternic condimentate intaresc simptomele bolilor stomacului.

Hiperaciditatea sucului gastric favorizeaza aparitia gastritei sau a ulcerului stomacal ori duodenal, boli ce afecteaza, potrivit specialistilor, aproape 80 la suta din populatie.

Simptomele specifice bolilor de stomac sunt in principal aparitia unei senzatii de arsura in partea superioara a abdomenului, insotita de cele mai multe ori de stari de greata si varsaturi.

Plan alimentar pentru o digestie usoara

Din acest motiv, dr. Codrut Tutu, specialist in fitoterapie in cadrul Fundatiei Pirasan, propune bolnavilor aflati in primele stadii ale gastritei sa apeleze la un plan alimentar care sa excluda produsele acide. De asemenea, el atrage atentia asupra respectarii meselor regulate.

Integral in Adevarul