Gandul: Injectia cu botox – leac pentru transpiratia excesiva
„Aceste zone trebuie identificate exact de un medic specialist. Toxina botulinica blocheaza transmiterea impulsului nervos catre glandele sudoripare si opreste pentru o perioada de sase luni transpiratia, in zona injectata. Acest tratament este cel mai eficient si lipsit de efecte secundare. In plus, in ultimii ani s-a dezvoltat si o metoda chirurgicala, asemanatoare lipoaspiratiei, care poate reduce definitiv transpiratia de la subrat. Procedura se face in anestezie locala, este nedureroasa si distruge glandele sudoripare marite in volum, care ies din relieful pielii, lasandu-le intacte pe cele fine, din structura pielii”, explica Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.
Boala poate fi locala sau generalizata
Dr. Leventer spune ca hiperhidroza se manifesta atat tactil, cat si olfactiv, insa fiecare pacient transpira intr-un anume fel si are un miros specific. Afectiunea se manifesta atat local, cat si generalizat, fiind intalnita la toate categoriile de varsta.
„Persoanele care sufera de aceasta boala se confrunta cu o sudoare care pateaza hainele, care picura de pe maini sau picioare. Cel mai adesea, transpiratia aceasta este localizata simetric, in zona fetei, a axilelor, palmelor si talpilor. Atunci cand este asimetrica, putem vorbi de o tulburare organica, cel mai adesea neurologica”, explica Mihaela Leventer, medic primar dermatolog. Hiperhidroza apare in cazul unor emotii puternice, in perioadele de stres, la menopauza sau atunci cand consumam prea multe lichide si excitante.
Gandul

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”