Luati-va masuri sporite de protectie, atunci cand faceti exercitii fizice, pentru a nu cadea victime temperaturilor ridicate

Hidratarea organismului si folosirea cremelor solare inainte de a iesi din casa pentru a face sport se numara printre sfaturile medicilor pentru amatorii de miscare.

Venirea zilelor caniculare nu presupune amanarea realizarii unui program de activitati fizice. Cu toate acestea este important sa ne luam o serie de masuri suplimentare de protectie atunci cand facem miscare in zilele calduroase, deoarece, potrivit specialistilor, organismul are nevoie de timp pentru a se adapta unor temperaturi ridicate.

Rehidratati-va organismul

In timpul exercitiilor fizice se pierde o cantitate mare de apa din corp. Din acest motiv este important sa beti apa inainte, in timpul, dar si dupa terminarea programului de antrenament.

Deoarece corpul nu poate absorbi mai mult de opt grame de apa la fiecare 20 de minute, este important sa continuati sa va hidratati chiar si dupa ce senzatia de sete a trecut. De preferat este ca apa sa inlocuiasca bauturile dulci.

Integral in Adevarul