Cercetatorii au descoperit ca ne putem prelungi viata cu cinci ani daca reducem portiile alimentare treptat. Tot mai multi specialisti spun ca Fantana Tineretii izvoraste din calorii putine, insa trecerea nu se poate face brusc. Se incepe cu adoptarea unui regim moderat, pentru ca odata cu trecerea timpului sa scada si cantitatea de alimente din farfurie. „Mananca mai putin, traieste mai mult” este noul slogan al tot mai multor cercetatori. Acestia spun ca beneficiile meselor mici sunt vizibile nu doar in cresterea sperantei de viata, ci si in sanatatea intregului organsim: scade riscul de diabet, cancer sau boli caradiovasculare.

Expertii spun ca ar trebuie sa reducem portiile cu circa 15 procente incepand cu varsta de 25 de ani pentru a castiga peste 4 ani de viata. Explicatia data este aceea ca odata cu taierea caloriilor reducem rata metabolica, iar organismul va genera mai putin radicali liberi si va consuma mai putina energie. In plus, se pare ca mesele mici ajuta la eliminarea unui hormon tiroidian, care incetineste metabolismul si imbatranirea celulara.

Integral in Gandul.