Un doctor priceput nu este neaparat o somitate in domeniul medical. Cand alegeti un medic care sa va trateze, nu va orientati doar dupa titlurile obtinute de acesta. CV-urile pot fi inselatoare. Interesati-va mai degraba ce experienta are in efectuarea interventiei pe care urmeaza sa o faceti, cum obisnuieste sa comunice cu pacientii, cat este de disponibil.

Este de preferat un medic care are un program fix decat unul care va spune ca il gasiti oricand la policlinica sau in spital. Cand doriti sa obtineti referinte despre un doctor, cereti informatii de la fosti pacienti ai medicului respectiv, intrebati doctorul de familie sau chiar rezidentii din spitalul in care urmeaza sa va tratati.

Cea mai buna metoda de a va feri de un malpraxis este sa va informati despre medicul care urmeaza sa va trateze ori sa va faca o anumita interventie. „Cele mai multe informatii le poate da un pacient care a mai avut de-a face cu medicul ales“, este de parere chirurgul Alin Apostol, de la Spitalul Elias, din Bucuresti.

Integral in EvZ.