Hamburgerii, cartofii prajiti si sucurile trebuie schimbate cu carne la gratar, salate de legume, apa si fresh-uri naturale. Pentru a pastra un echilibru in organism este important sa stim cum sa ne alimentam, ce produse sa alegem si la ce combinatii de mancaruri sa renuntam.

"Pentru a avea o alimentatie sanatoasa trebuie sa renuntam in primul rand la mancarurile prajite si sa optam pentru cele preparate la abur sau pe gratar. Cea mai buna aletrnativa la hamburger este carnea usoara de pasare preparata la abur cu un pic de ulei de masline. De asemenea, la fel de sanatos, este si pestele inabusit sau la gratar.

Pentru a varia alimentatia se poate consuma si o carne slaba de vita, preparata cu un pic de unt, in cazul persoanelor fara probleme de sanatate", ne-a explicat dr. Gheorghe Mencinicopski, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Cartofii prajiti inlocuiti cu salatele de legume. "Garnitura de cartofi prajiti trebuie inlocuita de legume sau salate proaspete, deoarece cartofii sunt saraci in nutrienti si nu aduc niciun beneficiu sanatatii", a afirmat specialistul in alimentatie.

Sucurile si apa minerala inlocuite cu fresh-uri naturale. Potrivit dr. Mencinicopski, sucurile bogate in aditivi si coloranti trebuie eliminate complet din alimentatie. Cea mai buna alternativa este apa plata sau apa in care s-a stors suc de lamaie. De asemenea, se poate opta pentru fresh-uri naturale din fructe si legume. Sucurile naturale de fructe si legume trebuie consumate dupa ce au fost diluate cu putina apa.

Adevarul