Produse de sezon precum rosiile, ardeiul si fasolea, care contin vitamine si minerale in cantitati foarte mari, va ajuta sa aveti o greutate normala si sa va saturati repede.

Vara, avem nevoie de alimente „usoare“ care sa nu suprasolicite organismul. Legumele de sezon precum rosiile, ardeiul sau fasolea va pot mentine silueta si, in plus, pot face minuni pentru sanatate: antioxidantii din rosii va mentin colesterolul la nivel optim, iar ardeii va pot proteja de boli de inima sau cancer, sustin cerceta torii citati de site-ul WebMD. Un alt aliment recomandat vara este iaurtul. Acesta previne infectiile si va intareste imunitatea.

Ardeiul, cea mai buna sursa de vitamina C

Rosiile si ardeii grasi contin o cantitate foarte mare de vitamine A si C. O rosie de marime medie, de exemplu, este saraca in carbohidrati si are doar 35 de calorii, dar va poate oferi 40% din vitamina C de care aveti nevoie intr-o zi si 20% din necesarul zilnic de vitamina A. Acestea nu sunt singurele beneficii. „O dieta cu multe rosii scade riscul de cancer la prostata si la nivelul tractului digestiv“, afirma Emily Abercrombie, nutritionist la Altanta’s Emory Hospitals. Aceste beneficii se datoreaza licopenului, un antioxidant puternic care da culoarea anumitor legume si fructe. Studiile arata ca licopenul previne oxidarea colesterolului „rau“, LDL, fenomen care ar cauza formarea plagilor in artere si cresterea riscului de atac de inima.

Integral in Evenimentul Zilei