Gandul: Dieta bogata in vitamina C scade riscul de diabet

de E.H.     Gandul
Sâmbătă, 2 august 2008, 7:59 Revista Presei | Utile


Nivelul ridicat de vitamina C poate scadea riscul de diabet cu 62 de procente, conform unui studiu britanic, efectuat de specialistii spitalului din Cambridge. Cercetarea, care s-a derulat pe parcursul a 12 ani, a descoperit si o legatura intre consumul de fructe si legume si reducerea riscului de diabet, accentuand inca o data importanta celor cinci portii de vegetale pe zi.
 
Cercetatorii au analizat dieta pacientilor inclusi in studiu si au observat, in timp, ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina C in sange, dar care au adoptat si un regim bogat in fructe si legume sunt mult mai putin predispuse la riscul aparitiei diabetului tip 2. Cercetatorii au observat o asociere intre vitamina C si respectiva boala, insa nu au putut constata nici un efect in acest caz datorat continutului mare de fibre din alimentele proaspete. De ajutor ar putea fi vitaminele, mineralele si alsi compusi care au efecte antioxidante.

Integral in Gandul






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















185 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by