Dieta cu soia fermentata, infuzia de radacina de brusture sau conuri de hamei curata tenul de impuritati

Acneea este o afectiune a pielii manifestata prin inflamarea glandelor sebacee. Ea apare frecvent la varsta pubertatii, dar poate fi intalnita si la persoanele adulte.

Cele mai multe persoane au probleme cu acneea cauzata de secretia excesiva de sebum. Stratul uleios de la suprafata pielii provoaca aparitia diferitelor afectiuni ale epidermei, cum ar fi cosurile negre.

Unii specialisti in nutritie pledeaza pentru o dieta care sa elimine toxinele din organism, in timp ce fitoterapeutii apeleaza la tratamentul pe baza de plante.

Soia fermentata, tratament japonez

Soia fermentata (natto) este foarte apreciata in cultura japoneza. "Soia fermentata are calitati terapeutice deosebite. In procesul de fermentare apar modificari chimice care ajuta la asimilarea rapida a substantelor nutritive.

Soia fermentata este protector de exceptie pentru organismul uman", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie. Dieta cu soia fermentata este recomandata atat pentru combaterea obezitatii, osteoporozei sau a bolilor intestinale, cat si pentru tratarea acneei de maturitate.

Astfel, doza indicata pentru curatarea tenului si redarea stralucirii tenului este de 100 de grame zilnic. Produsul se poate cumpara gata preparat. Intrucat are un miros ciudat si un gust nu tocmai placut, soia poate fi consumata amestecata cu orez.

Adevarul