Afectiunile de care ai putea suferi de-a lungul vietii sunt strans legate de tipul de personalitate care te caracterizeaza.

Tipul de personalitate pe care il aveti va poate influenta starea de sanatate. Pesimistii sunt predispusi bolilor nervoase, de timizi se lipesc mai des infectiile, iar impulsivii sufera de boli digestive, arata un articol publicat in „Daily Mail“. Nici extrovertitii nu sunt scutiti de boli si traiesc mai putin decat introvertitii, pentru ca au mai putin grija de ei si se antreneaza in actiuni periculoase.

Cercetatorii de la Mayo Clinic (SUA) au observat ca exista o legatura stransa intre anxietate si aparitia bolilor sistemului nervos. „Persoanele irascibile si pesimiste sunt mai predispuse bolii Parkinson“, a exemplificat cercetatorul James Bower, doctorand in neurologie. Boala Parkinson este provocata de distrugerea neuronilor care produc dopamina, o substanta responsabila, printre altele, cu capacitatea corpului de a-si controla miscarile normal. Pentru ca se ingrijoreaza excesiv si secreta o cantitate mare de hormoni ai stresului, anxiosii risca, totodata, sa sufere de hipertensiune si boli ale inimii.

Si oamenii de stiinta de la Universitatea California au facut o legatura intre frecventa anumitor afectiuni si tipul de personalitate al oamenilor. Astfel, ei au observat ca persoanele timide fac mai des infectii virale si racesc, pentru ca au mai putini noduli limfatici decat extrovertitii. Acesti noduli sunt foarte importanti pentru ca ajuta organismul sa se apere de virusuri si infectii.

Integral in Evenimentul Zilei