La birou muncim din greu, dar mai si radem, glumim, ne barfim si ne suparam. Autorul german Hauke Brost a prezentat in cartea sa "Inotul in acvariul cu rechini" mai multe sfaturi pentru a scapa de sicane si a deveni mai bun din punct de vedere profesional. Libertatea iti prezinta azi zece "reguli de aur", cu ajutorul carora poti scapa de vorbele nedorite care se pot raspandi despre tine.

Fii ironic

Incearca sa discuti in mod ironic despre zvonurile care exista privind persoana ta, cu cat mai multi colegi. Iti poate fi de ajutor motto-ul "Ai auzit ca eu as fi...?!"

Aduna toate "stirile"

Aceasta e, cu siguranta, cea mai eficienta metoda de a intra in gratiile colegilor. Cine e bine informat si are mereu ceva nou de povestit poate deveni rapid indragit intr-o firma.

Demareaza contraofensiva

Afla cine sta in spatele barfelor. Odata ce ai reusit sa faci asta, da cartile pe fata. O discutie deschisa pe aceasta tema poate lamuri conflictul. Ideea e sa nu faci acest lucru intre patru ochi, ci cu cat mai multi colegi prin preajma.

Alege locatia pentru batalie

Daca afli cine e persoana care te barfeste la locul tau de munca, nu isca o cearta acolo. Incepe conflictul in biroul adversarului si ai grija mereu sa fii in avantaj. Astfel, cand observi ca exista riscul sa iesi "sifonat" din discutie, te poti retrage oricand.

Stai cu ochii pe dusman

Fii atent cat de des iese "adversarul" la tigara sau ce nu face pentru serviciu. Aceste informatii iti pot fi de folos, pentru ca "inamicul" nu este de neatins.

Libertatea