Printre factorii care declanseaza durerile de cap se numara mancarurile grase sau prajite, parfumurile puternice si schimbarile climatice. Pentru tratarea durerilor de cap se combina tratamentul medicamentos cu fizioterapia, presopunctura si terapiile de relaxare.

In cazul persoanelor predispuse la migrene este suficient un singur factor declansator pentru ca durerea de cap sa isi faca simtita prezenta.

Printre cauzele care duc la aparitia durerilor de cap se numara anumite alimente – in special cele grase sau prajite, mirosurile puternice – mai ales cele de parfum, schimbarile climatice, lumina puternica si stresul. Cu toate acestea, fiecare persoana resimte simptomele in functie de rezistenta propriului organism.

Presopunctura, un tratament alternativ

„Migrena este o cefalee de tip special, cu o componenta ereditara. Exista numeroase situatii care duc la aparitia migrenelor: de la pozitia incordata la munca, aerul conditionat sau stresul emotional. Ceea ce trebuie sa se inteleaga este ca, in cazul celor care sufera de dureri de cap puternice, migrena este doar efectul unei afectiuni existente.

De aceea, prima masura care trebuie luata este depistarea cauzei migrenelor", a explicat dr. Rodica Tanasescu, medic de familie la Policlinica Pantelimon din Bucuresti.

Potrivit acesteia, in functie de cauza, medicul stabileste un tratament medicamentos, insotit de cele mai multe ori de un tratament alternativ, precum fizioterapia sau presopunctura.

Adevarul