Evenimentul Zilei: Legumele te fac leguma
Dupa ce au studiat timp de cinci ani peste 100 de subiecti, cu varste cuprinse intre 61 si 87 de ani, cercetatorii au descoperit ca oamenii care exclud complet carnea din meniu prezinta la batranete un risc de sase ori mai mare de atrofiere a creierului. Cauza este lipsa vitaminei B12, prezenta in special in carne, peste sau lapte.
Carenta de B12 poate provoca, de asemenea, alte afectiuni ale sistemului nervos, precum si anemie. „Despre multi factori care ne afecteaza creierul se credea pana acum ca nu pot fi controlati, dar acest studiu arata ca, prin simpla ajustare a dietei noastre, care sa includa vitamina B12, putem sa prevenim atrofierea creierului si putem sa ne salvam memoria“, a declarat Anna Vogietzoglou, cercetator la Departamentul de Fiziologie de la Oxford.
Evenimentul Zilei

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul