Persoanele analitice risca sa ajunga mai greu la orgasm, pentru ca aceasta stare de eliberare presupune pierderea controlului, afirma psihologii. „Orgasmul si somnul din timpul noptii sunt singurele momente din viata unui om cand acesta pierdere contactul cu realitatea. Orgasmul nu presupune doar relaxarea tuturor muschilor, ci si renuntarea la control. Persoanele care gandesc nu pot renunta la control. Acestea doresc sa fie constiente de tot ceea ce se intampla, sa nu le scape nimic. In timpul orgasmului te rupi de realitate, iar pe langa masa musculara se relaxeaza si creierul”, sustine psihologul Claudiu Ganciu.

O alta problema cu care se confrunta societatea secolului XXI este aceea de a atinge perfectiunea, un alt impediment in atingerea orgasmului, precizeaza specialistii. De asemenea, acestia considera ca este foarte greu pentru o persoana care tinde spre perfectiune sa poata renunta la ideile preconcepute. Mai mult, specialistii precizeaza ca perfectiunea nu are anumite standarde, ci noi suntem singurii care o putem defini, iar acest lucru tine de fiecare individ in parte. Femeile ating mult mai greu orgasmul, comparativ cu barbatii, pentru ca acestea nu pot renunta la problemele de zi cu zi, mentioneaza psihologii. „Femeile au o problema cu detinerea controlul in exces, iar acestea nu pot renunta la tot felul de inhibitii.

Acestea se gandesc mereu sa nu faca ceva gresit, iar singura modalitate de a nu gresi este aceea de a nu face nimic, iar astfel femeilor le este mult mai greu sa se elibereze total de toate gandurile care le macina chiar si in timpul actului sexual. Mai mult, din punctul lor de vedere, pierderea controlului creeaza o stare de frica, de neliniste, iar in aceste momente femeile sunt mult mai vulnerabile decat de obicei”, afirma Claudiu Ganciu. Absenta comunicarii si a intelegerii in cuplu distruge relatia intima.

Gandul