Specialistii nutritionisti din Marea Britanie au lansat recent un program de slabit cu mai multe recomandari adresate persoanelor care nu au timp sa frecventeze salile de gimnastica sau sedintele de aerobic. Dupa cum scrie in numarul de luni publicatia "Daily Mirror", principiile acestor recomandari se bazeaza pe anumite tipuri de activitati zilnice care solicita organismul la fel de mult ca si exercitiile fizice care ajuta la arderea grasimilor si la reducerea numarului de calorii.

1) Faceti miscare intensa 20 de minute zilnic

Secretul "miscarii" pentru a pierde din kilogramele in plus este simplu: nu va pierdeti vremea inutil si nici nu va "omorati" topaind fara rost. Trebuie doar sa faceti o activitate casnica (de exemplu sa dati cu aspiratorul prin casa sau sa udati gradina) ori sa mergeti cateva statii pe jos in drumul catre job. Totul este sa reusiti sa simtiti zilnic timp de 20 de minute ca faceti un efort intens. E suficient ca sa ajungeti treptat, in cateva luni, la greutatea ideala si, in plus, reduceti cu 50% riscul aparitiei unor boli cardiovasculare.

2) Fructificati avantajele pozitiei orizontale

Subiect tabu pentru cei care sufera de exces de pudoare, totusi viata sexuala are beneficiile ei incontestabile si intr-un regim de slabit. Specialistii recomanda diversificarea pozitiilor pentru a pune in miscare cat mai multe grupe de muschi. In medie, un act sexual consuma 150 de calorii intr-o jumatate de ora.

3) Renuntati la jocul cu telecomanda

Incercati, timp de trei seri consecutiv, sa nu folositi telecomanda televizorului pentru a schimba canalele preferate. De fiecare data cand vreti sa urmariti un alt program, dati-va jos din fotoliu sau din pat si faceti acest lucru manual, direct de la butoanele televizorului. Veti arde aproximativ 100-150 de calorii.

Romania Libera