Mancarea nesanatoasa de tip fast-food consumata in timpul sarcinii poate duce la avort, sustin cercetatorii americani. Specialistii afirma ca nivelul ridicat de grasimi nesanatoase pe care il contine burgarul, pateurile, prajiturile si biscuitii cu tot felul de arome prezinta un pericol pentru femeile insarcinate. Aceste grasimi consumate periodic pe timpul sarcinii, sustin cercetatorii, cresc cu peste 52 la suta riscul unui avort. Medicii americani au monitorizat peste 100 de viitoare mamici, iar in urma consumului ridicat de mancare de tip fast-food s-a observat, in urma analizelor efectuate, un nivel crescut al grasimilor din orgamism, lucru care determina riscuri crescute pentru un avort spontan.

De asemenea, coordonatorul acestui studiu, dr. Charles Glueck, impreuna cu echipa sa au mai constatat ca nivelul crescut de grasimi din mancare prezinta un adevarat pericol pentru fat. Astfel, consumate zilnic, produsele fast-food mai poat crea si diferite malformatii fatului, sustin specialistii. Acestia mai precizeaza ca femeile insarcinate care consuma produse bogate in grasimi vor determina nasterea unor copii ponderali, iar cu trecerea timpului micutii pot devenii obezi. Medicii recomanda viitoarelor mamici sa fie foarte atente la ceea ce consuma pentru ca alimentatia echilibrata este esentiala pentru ca fatul sa ajunga la o greutate normal, atunci cand se va naste. Astfel, specialistii recomanda un plus de 180 kcal pe zi in primul trimestru de sarcina si 360 de kcal pe zi in celelalte doua trimestre.

Gandul